Vínová remuláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Cukr krupice
  • 200 g Majonéza
  • 50 g Cibule sterilovaná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Kapie
  • 1 ks Chilli paprička
  • 0.5 l Víno bílé
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 polévková lžíce Pažitka
  • 25 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 18.3 mg
  • Draslík 1441.1 mg
  • Vláknina 8943.7 mg
  • Vitamín A 8943.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.1 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pažitku a kerblík omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do mísy. Omyjeme čerstvou kapii a malou chilli papričku. Papriky rozkrojíme a zbavíme semínek. Chilli posekáme najemno, kapii pokrájíme na drobné kostičky. Přidáme sterilované malé cibulky, které jsme slili z nálevu a pokrájeli nadrobno. Doložíme majonézu, smetanu, bílé víno, sůl, cukr a pepř. Vše důkladně promícháme a před podáváním necháme vychladit.

Komentáře k receptu