Olejo-octová marináda nejen na ryby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 1.5 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 3 špetka Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 94 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2.6 mg
  • Vláknina 104.8 mg
  • Vitamín A 104.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vložíme práškovou hořčici, cukr moučku, pepř a sůl, promícháme, za stálého šlehání přikapáváme olej (3 lžíce). Když vznikne hladká kašička bez hrudek, za stálého míchání přidáme 1 - 1,5 lžičky octa a dobře směs vyšleháme.

  • 2

    Marinádu použijeme k marinování ryb i masa.

Komentáře k receptu