Vepřové kotlety po maďarsku
Suroviny
- 50 g Tuk
 - 600 g Vepřové kotlety
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
 - 0.5 l Vývar z hovězích kostí
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 599 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 134.1 mg
 - Draslík 1084.8 mg
 - Vláknina 1494.8 mg
 - Vitamín A 1494.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kotlety nařízneme na okrajích, lehce naklepeme, potřeme solí a pepřem a obalíme v mouce. Krátce je opečeme v horkém tuku.
 - 
                                2
Na tuku od pečení osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a krátce osmažíme. Přisypeme papriku a ihned zalijeme vývarem (nebo vodou) a necháme přejít varem. Kotlety vrátíme do omáčky a pod pokličkou dusíme asi 45 minut. Hotové kotlety upravíme na nahřátou mísu.
 - 
                                3
V kyselé smetaně rozmícháme mouku, nalijeme do vroucí omáčky a metlou rozšleháme. Vše povaříme asi 5 minut.
 - 
                                4
Nakonec přidáme nasekaný kopr, dochutíme a omáčku nalijeme na kotlety.