Polévka dršťková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 872 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 67.2 mg
 - Draslík 292.9 mg
 - Vláknina 3865.7 mg
 - Vitamín A 3865.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté dršťky uvaříme v osolené vodě do měkka (v případě potřeby vodu i několikrát převaříme, vždy však v nové vodě).
 - 
                                2
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém tuku, přisypeme hladkou mouku a opět osmahneme. Vzniklou cibulovou jíšku zalijeme zeleninovým vývarem, vše dobře rozmícháme a vaříme cca 15 min.
 - 
                                3
Poté přisypeme uvařené dršťky, přidáme koření, česnek utřený se solí a 10 min povaříme.
 - 
                                4
Papriku rozmíchanou v tuku a na drobno nakrájenou celerovou nať přidáme až na samém konci.
 - 
                                5
Polévku podáváme se slaným pečivem.