Bramborový nákyp s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 571 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 436 mg
 - Draslík 572.9 mg
 - Vláknina 5159.5 mg
 - Vitamín A 5159.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky rozetřeme s polovinou sádla a přidáme uvařené, prolisované brambory, mléko, 15 g hrubé mouky a krupici. Směs osolíme, opepříme a vmícháme očištěná, rozetřená játra. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Zbylým sádlem vymažeme zapékací mísu, vysypeme zbylou hrubou moukou a urovnáme připravenou směs.
 - 
                                3
Pokrm dozlatova zapečeme ve středně vyhřáté troubě.