Vepřové rolky s mátou
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
 - 100 g Anglická slanina
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Máta
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 589 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 308.9 mg
 - Draslík 612.2 mg
 - Vláknina 549.4 mg
 - Vitamín A 549.4 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe plátky slaniny a posypeme jemně nasekanou mátou. Maso svineme do závitků a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
 - 
                                2
Závitky urovnáme do olejem vymaštěného pekáče těsně vedle sebe a zalijeme je smetanou.
 - 
                                3
Pokrm pečeme v dobře vyhřáté troubě 45-50 minut.
 - 
                                4
Podáváme s různě upravenými bramborami.