Kuřecí kapama
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 847 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 632 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 267 mg
 - Draslík 925.6 mg
 - Vláknina 3186 mg
 - Vitamín A 3186 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté kuře naporcujeme a opečeme na rozpáleném másle dozlatova. Porce opečeného masa dáme do hrnce. Na výpeku po kuřeti zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme kostky oloupaných rajčat, sůl, pepř, vše zalijeme bílým vínem a chvíli (přibližně 10 minut) vaříme pod pokličkou, a poté touto směsí přelijeme kuře v hrnci, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, konzistence omáčky by měla být hustější.
 - 
                                2
Kuřecí kapamu podáváme k vařené rýži nebo těstovinám.
 - 
                                4