Letní salát s pažitkovým dresinkem
Suroviny
- 115 g Slanina vepřová
 - 85 g Houby čerstvé
 - 115 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 100 g Rukola
 - 10 g Pažitka
 - 20 ml Balsamico ocet
 - 60 ml Olej olivový extra panenský
 - 5 ml Hořčice
 - 1 ks Salát ledový
 - 1 ks Salát římský
 - 1 ks Paprika červená
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 332 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 45.4 mg
 - Draslík 712.6 mg
 - Vláknina 9777.3 mg
 - Vitamín A 9777.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpálený gril poklademe plátky slaniny a opékáme asi 4-5 minut z každé strany do křupava. Sundáme z grilu a necháme vychladnout, po vychladnutí nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Omyté salátové listy rozložíme na servírovací tác, poklademe nakrájeným sýrem, kousky hub, omytými nakrájenými rajčaty a paprikami, slaninou.
 - 
                                3
Ingredience na zálivku (ocet, hořčice, oliv.olej, nasekaná pažitka) dáme do sklenice se šroubovacím víkem, protřepeme, nalijeme na salát a ihned podáváme.