Ženevské kuřecí frikasé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1422 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 95 g
 - Sodík 428 mg
 - Bílkoviny 88 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 363.8 mg
 - Draslík 2176.8 mg
 - Vláknina 15869.5 mg
 - Vitamín A 15869.5 mg
 - Vitamín B6 2.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 53.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle, přidáme naporcované kuře s bazalkou a 2 stroužky česneku. Opečeme zprudka, zalijeme vínem a zvolna dusíme.
 - 
                                2
Mezitím oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, které uvaříme skoro doměkka s rozmarýnem. Na další části másla krátce zpěníme nakrájené hříbky se zbytkem česneku a petrželkou a okořeníme bazalkou a dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Kuřecí maso naporcované na menší kousky naskládáme do zapékací misky a na ně navrstvíme houbovou směs a obložíme bramborami. Přelijeme šťávou z kuřete a gratinujeme v troubě při cca 200 stupních asi 10 minut.