Pikantní sýrová roláda
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 200 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 100 g Sýr Lučina - termizovaný
 - 60 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 100 g Šunkový salám
 - 0.5 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 1 polévková lžíce Paprika sterilovaná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 27 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 4.6 mg
 - Vláknina 224.4 mg
 - Vitamín A 224.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lučinu utřeme s taveným sýrem a změklým máslem. Přidáme hořčici, promícháme a necháme v chladu ztuhnout.
 - 
                                2
Eidam vložíme do mikrotenového sáčku a povaříme ve vroucí vodě, až se roztaví. Sýr vyjmeme, na pracovní desce rozválíme na plát silný 2 mm. Rozetřeme na něj tenkou vrstvu připravené pomazánky, přikryjeme kolečky salámu a potřeme zbylou pomazánkou. Posypeme hráškem, nakrájenými paprikami a pevně stočíme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne v chladničce.
 - 
                                3
Sýrovou roládu podáváme nakrájenou na plátky silné 1 cm.