Soluňské kuře
Suroviny
- 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 10 g Petržel - nať
 - 10 g Bazalka
 - 125 g Olivy černé
 - 180 g Paprika žlutá
 - 180 g Paprika červená
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 20 ml Šťáva citrónová
 - 1.7 kg Kuře
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.17 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 849 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 255 mg
 - Draslík 843.1 mg
 - Vláknina 4802 mg
 - Vitamín A 4802 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 124.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do pekáče dáme kuře a pečeme na olivovém oleji 20 minut na každých 500 g váhy v předehřáté troubě při 190 °C. Odebereme tuk a šťávu, přidáme na nudličky nakrájené papriky a pečeme dalších 20 minut.
 - 
                                2
Papriky a kuře vyndáme z pekáče a necháme je stát, aby mírně zchladly.
 - 
                                3
Marináda: smícháme olivový olej, med, citronovou šťávu, bylinky, podle chuti sůl a pepř.
 - 
                                4
Kuře zbavíme kostí a nakrájíme je na drobné nudličky. Vložíme je do marinády a promícháme. Přikryjeme a necháme úplně vychladnout.
 - 
                                5
Vychladlé maso dáme do středu talíře. Okraje obložíme olivami a paprikami. Podáváme při pokojové teplotě.