Křehké rýžové nudle s hovězí svíčkovou
Suroviny
- 350 g Hovězí svíčková
 - 140 g Nudle rýžové
 - 100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 12 ks Chřest zelený
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Ořechy Kešu
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 208 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 36.8 mg
 - Draslík 449.9 mg
 - Vláknina 3074.5 mg
 - Vitamín A 3074.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozpálíme olej a po částech v něm osmažíme na kousky nalámané nudle. Vyjmeme je na papírovou utěrku a uchováme teplé.
 - 
                                2
V misce smícháme ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, cukr a lžíci vody. Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a zprudka na něm opečemer omyté, na plátky nakrájené maso. Vyjmeme na talíř.
 - 
                                3
Do woku přidáme trochu oleje, na plátky nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor a po chvíli očištěný, na špalíčky nakrájený chřest a cibulky. Restujeme 2 minuty, zalijeme připravenou omáčkou, vložíme zpět maso a restujeme ještě 1 minutu. Nakonec zakapeme sezamovým olejem.
 - 
                                4
Hotovou směs navršíme na nudle a posypeme nasucho opraženými kešu oříšky.
 - 
                                5
Ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                