Vepřová plec pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1023 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 53.3 mg
 - Draslík 222 mg
 - Vláknina 136.5 mg
 - Vitamín A 136.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou plec opláchneme, mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vodou a vznikajícím výpekem pečeme doměkka a dozlatova.
 - 
                                2
Ke konci pečení otočíme plec kůží nahoru, nakrájíme ji na proužky a dopečeme, aby byla křupavá. V průběhu pečení plec v tučnějších částech propichujeme.
 - 
                                3
Upečenou plec vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.
 - 
                                4
Ke konci varu podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme a krátce převaříme.