Bačovské pirohy s uzeným sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 412 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 72.3 mg
 - Draslík 530.9 mg
 - Vláknina 8762.9 mg
 - Vitamín A 8762.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme, dáme do jednoho litru vody a uvaříme je ve slupce doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, poté je smícháme s polohrubou moukou, žloutkem a uhněteme těsto.
 - 
                                2
Klobásu nakrájíme na kolečka, sýr nastrouháme a dáme do misky. Do hrnce si dáme vařit zbylou vodu, když je vroucí, osolíme ji. Slaninu nakrájíme na kostičky a v rendlíku ji dozlatova vyškvaříme.
 - 
                                3
Těsto dáme na vál a vyválíme z něj placku silnou asi 3 mm. Rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky. Na každý šáteček dáme kolečko klobásy a přehneme ho tak, že nám vznikne šáteček - piroh. Okraje k sobě přitiskneme a pirohy opatrně naházíme do vařící vody. Promícháme a když pirohy vyplavou napovrch, povaříme je přibližně 30-60 sekund a děrovanou naběračkou je vyjmeme z vody.
 - 
                                4
Polijeme je rozškvařenou slaninou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.