Grilované zvěřinové válečky
Suroviny
- 150 g Salám drůbeží
 - 300 g Vepřový bok
 - 300 g Srnčí plec
 - 60 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Pepř černý celý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 146 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 160.1 mg
 - Draslík 369.8 mg
 - Vláknina 2857.7 mg
 - Vitamín A 2857.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso vykostíme, nakrájíme na kostky a umeleme s rohlíky, které jsme nechali namočené ve vývaru a vymačkali. Přimícháme jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, salám nakrájený nadrobno, vejce, chilli koření, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce. Poté z hmoty tvoříme silnější válečky, obalujeme v drceném pepři a ugrilujeme. V průběhu grilování válečky potíráme pivem.