Zapečené brambory v domácí pekárně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 281 g
 - Sodík 274 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 131.4 mg
 - Draslík 682.4 mg
 - Vláknina 16622.5 mg
 - Vitamín A 16622.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme, oškrábeme, uvaříme téměř do měkka a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Mrkev omyjeme a oškrábeme, cibuli oloupeme. Mrkev, cibuli a pórek nakrájíme na kolečka, krátce podusíme. Uzené maso nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Sýr nastrouháme, vejce rozšleháme.
 - 
                                4
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez nasazených míchadel vyložíme pečicím papírem, který zlehka potřeme olejem.
 - 
                                5
Na dno a po stranách formy položíme kolečka brambor, na ně část zeleninové a masové směsi. Pokryjeme další vrstvou brambor, na ně opět zeleninu s masem, tak pokračujeme do vyčerpání surovin.
 - 
                                6
Horní vrstva by měla být tvořena bramborovými plátky. Nakonec zalijeme rozšlehanými vajíčky.
 - 
                                7
Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a střední kůrku, pekárnu zapneme.
 - 
                                8
Po ukončení programu pekárnu vypneme, formu v rukavicích vyndáme, zapečené brambory rozdělíme na talíře. Podáváme horké, posypané nastrouhaným sýrem.