Plněné hořovické řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 428 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 401.2 mg
 - Draslík 534.7 mg
 - Vláknina 1439.8 mg
 - Vitamín A 1439.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jedno vejce v hrnku rozšleháme s mlékem, zbylá 4 vejce uvaříme natrdo a vychladlá oloupeme.
 - 
                                2
Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Každý pak potřeme hořčicí, položíme na něj plátek šunky, vařené vajíčko a zabalíme. Aby se během smažení nerozbalily, propíchneme je párátky nebo grilovacími jehlami. Každý masový závitek poté obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej, na něm řízky smažíme přibližně 15 minut do zlatova. Během smažení je obracíme.
 - 
                                4
Usmažené na servírovacím talíři rozpůlíme, nahoru umístíme majonézu v kornoutku ze šunky.