Kuřecí plátky se salátem a cherry rajčátky
Suroviny
- 400 g Brambory
 - 500 g Salát ledový
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 10 ks Rajčata
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.34 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Omáčka tatarská
 - 2 polévková lžíce Omáčka tatarská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 431 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 1965 mg
 - Vláknina 14900.2 mg
 - Vitamín A 14900.2 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.3 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso z prsních řízků pokrájíme na plátky. Česnek si na prkénku rozetřeme se solí. Maso vložíme do mísy, posolíme ho a popepříme. Vložíme k němu utřený česnek, tatarskou omáčku a promícháme. Uložíme do chladničky, kde ho necháme půl hodiny odležet. Později vyndáme z ledničky, přisypeme trochu hladké mouky a opět promícháme. Vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme prudce po obou stranách.
 - 
                                2
Natrháme listy salátu, omyjeme a nasekáme na kousky. Jarní cibulky pokrájíme na tenká kolečka a promísíme s kousky salátu. Přidáme na půlky rozkrájená cherry rajčátka a přidáme trochu tatarské omáčky. Salát servírujeme společně s osmaženými plátky kuřecího masa.