Smažený soukenický sekaný řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1108 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 72.3 mg
 - Draslík 160.9 mg
 - Vláknina 1424.5 mg
 - Vitamín A 1424.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a zbavíme kůže. Umeleme jej, osolíme, opepříme a přidáme vejce rozšlehané s mlékem. Směs dobře promícháme a uložíme do chladničky.
 - 
                                2
Z prochladlé směsi tvarujeme oválné ploché řízky, 7-10mm silné. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
 - 
                                3
Připravené řízky usmažíme v horkém oleji dozlatova.
 - 
                                4
Ihned podáváme.