Barevné těstoviny s mletým masem a rajčaty
Suroviny
- 300 g Maso mleté - mix
 - 200 g Rajčata loupaná celá
 - 300 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 6 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1143 kcal
 - Sacharidy 123 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 1228 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 123 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 141.4 mg
 - Vláknina 3047.4 mg
 - Vitamín A 3047.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a nadrobno pokrájenou cibuli a stroužky česneku nadrobno pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm si cibuli s česnekem osmažíme téměř dozlatova. Poté přidáme mleté maso a smažíme je pomalu (asi 10 minut) za občasného promíchání, téměř doměkka. Pak přidáme konzervovaná loupaná rajčata, směs promícháme, dochutíme solí, majoránkou, čerstvě pomletým pepřem a vše pod pokličkou vaříme 5-7 minut. Omáčku uchováme teplou.
 - 
                                2
V hrnci si přivedeme 3l vody k varu se 1 lžicí soli a 1 lžicí oleje. Vložíme do ní barevné těstoviny a uvaříme je podle návodu. Vaříme je přibližně 5-7 minut, občas je během vaření promícháme. Po scezení je hned dáváme na talíře, přilijeme k nim omáčku s masem a servírujeme.