Kuřecí domácí tlačenka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 688 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 101.9 mg
 - Vláknina 6893.3 mg
 - Vitamín A 6893.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené kuřecí maso bez kůže, vařenou cibuli, mrkev a celer (nejlépe z polévky) pokrájíme na kousky. Mražený hrášek dáme do rendlíku s vroucí vodou a 2 minuty povaříme, pak ho scedíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Do 400ml studeného čistého kuřecího bujónu zamícháme 1 sáček (33g) želatiny na tlačenku Necháme ji 5 minut nabobtnat. Pak bujón s nabobtnalou želatinou zahřejeme, stále mícháme a přivedeme k varu. Poté horkou želatinu odstavíme z plotny, dochutíme ji octem a necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu.
 - 
                                3
Do připravené menší formy, vyloženou mikrotenovým sáčkem, vložíme pokrájené maso, zeleninu s hráškem a zalijeme ji aspikem. Sáček uzavřeme a pokud možno zatížíme a dáme ji na 3-4 hodiny do chladničky.
 - 
                                4
Poté ztuhnutou tlačenku můžeme nakrájet na porce.