Farmářský kotlet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1224 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 86.5 mg
 - Draslík 261.2 mg
 - Vláknina 3477.5 mg
 - Vitamín A 3477.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo necháme rozpustit v pánvi a opečeme na něm plátky kotlety (osolené, opepřené) z obou stran. Vyjmeme a na výpeku restujeme cibuli a slaninu nakrájenou na kostičky. Přidáme i pórek na kolečka a na kousky nakrájené žampiony. 10 minut podusíme.
 - 
                                2
Vepřové kotlety dáme do pekáčku a pečeme podlité trochou vody 40 minut na 180 °C.
 - 
                                3
Do pánve s pórkem přidáme i šunku nakrájenou na kostičky a smetanu. Vaříme okryté na mírném plameni, dokud omáčka nebude mít požadovanou konzistenci.