Šašlik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 365 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 936.1 mg
 - Vláknina 3666.7 mg
 - Vitamín A 3666.7 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.9 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky zbavíme semínek, omyjeme a nakrájíme na čtverečky. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky. Omyté a osušené maso nakrájíme na čtverce.
 - 
                                2
Na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli a papriku.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme na něj špízy a opékáme. Až se maso zatáhne, ze všech stran osolíme a dosmažíme na mírném ohni, zhruba 5 minut.