Domácí kuřecí šunka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 582 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 64 mg
 - Draslík 371.1 mg
 - Vláknina 8 mg
 - Vitamín A 8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a zhruba 200 - 250 g rozkutrujeme v sekáčku potravin na jemnou fáš. K masu přidáme sůl, pragandu – řeznickou rychlosůl, med a maso buď rukou, nebo v robotu za pomocí háku hněteme. V průběhu důkladného hnětení přiléváme po menším množství studenou vodu. Dobře propracovanou směs dáme do nádoby, zavíčkujeme nebo překryjeme fólií a necháme nejlépe 24 hodin odležet. Jednou v polovině odležení promícháme.
 - 
                                2
Směsí naplníme nádobu šunkovou do kterého jsme dali mikroténový sáček. Masovou směs dáváme po částech a dobře ji zatlačujeme, aby nevznikaly vzduchové bubliny. Sáček nahoře přeložíme nebo stočíme a šunkovar uzavřeme víkem s pružinou a pootočením zajistíme. Vložíme do hrnce s horkou vodou 80°C, která sahá jen kousek pod okraj šunkovaru. Na šunkovar v hrnci nebo na okraj hrnce připevníme teploměr, který bude ponořený do vody a bude měřit její teplotu.
 - 
                                3
Od doby, kdy teplota vody opět dosáhne 80°C, tak tuto teplotu udržujeme 90 - 100 minut. Pak šunkovar vyjmeme, zchladíme ponořením do studené vody a dáme do chladničky vychladit důkladně. Teprve pak šunku vyjmeme a nakrájíme.