Čočkové ragú s klobásou
Suroviny
- 150 g Čočka jedlá
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 60 g Anglická slanina
 - 100 ml Kuřecí vývar
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Klobása vepřová
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 874 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 1397 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 106.4 mg
 - Draslík 1187.3 mg
 - Vláknina 47826.5 mg
 - Vitamín A 47826.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku si namočíme den předem, druhý den ji uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Na olivovém oleji osmahneme klobásy, které jsme podélně rozkrojili a na horní straně jsme jim udělali nožem mřížku. Vyjmeme je.
 - 
                                3
Na výpeku z klobás rozvoníme utřený česnek. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a vyškvaříme ji. Přidáme bobkový list, čočku, vývar, sůl, pepř a povaříme 10 minut. Na konci vaření přidáme na kostičky nakrájenou papriku – ta by se neměla uvařit a změknout.
 - 
                                4
Podáváme s klobáskami.