Gulášová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 811 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 18.9 mg
 - Draslík 233.1 mg
 - Vláknina 4595.2 mg
 - Vitamín A 4595.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí výřez opláchneme a nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Brambory opláchneme a nakrájíme na drobné kostky, zalijeme vodou, osolíme a částečně uvaříme.
 - 
                                3
Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na třetině tuku dorůžova, přidáme maso a krátce je osmahneme. Maso zaprášíme paprikou, znovu mírně osmahneme, zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.
 - 
                                4
Ze zbylých 2/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý pepř, kmín a majoránku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody, uvedeme do varu a vaříme zvolna za občasného prošlehání alespoň 20 minut. Během vaření přidáme česnek utřený se solí a odvar z brambor. Polévku procedíme hustým cedníkem.
 - 
                                5
Potom do polévky přidáme podušené maso, brambory a znovu ji krátce povaříme.
 - 
                                6
Nakonec hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme.