Nadívané maso s kukuřicí a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kukuřice mražená
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 800 g Kuřecí prsa
  • 80 ml Olej stolní
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 348.1 mg
  • Draslík 900.7 mg
  • Vláknina 4133.8 mg
  • Vitamín A 4133.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku nasekáme, žemli namočíme do mléka. Prsa omyjeme, vykostíme, nakrájíme na čtyři větší a čtyři menší řízky. Ty lehce naklepeme a osolíme.

  • 2

    Žemli vymačkáme a umeleme ji se šunkou, přidáme kukuřici, nastrouhaný sýr, žloutky, petrželku, sůl a pepř podle chuti. Vše propracujeme. Směs namažeme na větší řízky a na ně položíme ty menší tak, aby nádivka nepřesahovala kraje malých řízků. Kraje řízků sklepneme k sobě.

  • 3

    Maso uložíme od vymazaného pekáče. Smícháme zbylý olej s protlakem, vínem, hořčicí, solí, pepřem, chilli kořením a směs nalijeme na maso a to pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi čtyřicet pět minut.

  • 4

    Pak maso necháme deset minut odpočinout, podáváme ho na plátky a s kousky salátu.

Komentáře k receptu