Kuře v sezamové pěně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 100 g Sezam - semena
  • 5 g Sůl
  • 4 g Cukr krupice
  • 200 g Salát ledový
  • 40 g Sezamová pasta
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 40 ml Olej sezamový
  • 20 ml Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 961 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 736.3 mg
  • Vláknina 8300 mg
  • Vitamín A 8300 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso vložíme do hrnce se studenou vodou a pozvolna vaříme asi 15 minut na mírném ohni, dokud maso není měkké, potom vyjmeme a necháme na prkénku vychladnout.

  • 2

    Mezitím v míse smícháme sezamovou pastu, sezamový olej, sojovou omáčku, sůl, cukr, podle potřeby horký vývar a ušleháme do jemné pěny.

  • 3

    Kuřecí maso nakrájíme na kousky a v míse promícháme se sezamovou pěnou. Servírujeme na natrhaných listech ledového salátu posypané sezamem.

Komentáře k receptu