Pečené kuřecí trojhránky s mandlemi
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 500 g Listové těsto
 - 70 g Mandle plátky
 - 60 g Rozinky tmavé
 - 70 ml Víno bílé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 0.09 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 99 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 47 mg
 - Draslík 259.1 mg
 - Vláknina 2965.1 mg
 - Vitamín A 2965.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandlové lupínky osmahneme dozlatova na rozpáleném olivovém oleji. Vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.
 - 
                                2
Do pánve vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Jakmile změkne, přidáme sůl, koření a bylinky a osmahneme cca 2-3 minuty. Přidáme na kousky nakrájené maso a za stálého míchání osmažíme. Poté vložíme na kostičky nakrájená rajčata, nasekané rozinky, nadrobno pokrájenou petrželku, mandlové lupínky a přilijeme víno. Zakryté dusíme cca 15 minut. Poté odkryjeme a dodusíme, až se vstřebá všechna šťáva. Necháme vychladnout.
 - 
                                3
Z těsta vytvoříme 14 plátků. Každý rozkrojíme na tři díly o délce cca 15 cm. Potřeme rostlinným olejem, do rohu každého vložíme lžičku náplně a přeložíme do trojúhelníku. Přeložíme ještě jednou a rozložíme na plech. Potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20-25 minut. Podáváme horké.