Grilované kuře yakitori

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 75 ml Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 498.6 mg
  • Vláknina 420 mg
  • Vitamín A 420 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé bambusové špejle namočíme do vody, česnek utřeme se solí. Sójovou omáčku, med, víno, česnek, zázvor a olivový olej spolu důkladně promícháme.

  • 2

    Maso nakrájíme na proužky a zlehka naklepeme, vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, zalijeme marinádou, zamícháme, zakryjeme a dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do ledničky marinovat.

  • 3

    Na každou špejli esovitě napíchneme dva namarinované kuřecí kousky.

  • 4

    Plech nebo grilovací mřížku potřeme olejem. Připravené špízy na něj narovnáme a dáme pod gril, nahřátý na střední teplotu. Každé 2 minuty špízy o čtvrtinu pootočíme a potíráme zbylou marinádou.

  • 5

    Upečené přemístíme na veliký talíř a ihned podáváme.

Komentáře k receptu