Hrášek s krůtími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrachové lusky
  • 250 g Játra krůtí
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.17 polévková lžíce Tuk
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 207.7 mg
  • Draslík 410 mg
  • Vláknina 6624.8 mg
  • Vitamín A 6624.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukrový hrášek omyjeme a krátce povaříme v dostatečném množství osolené vody. Pak ho slijeme, propláchneme v sítu studenou vodou, necháme okapat a vychladlé lusky rozpůlíme.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 3

    V míse metlou smícháme olej a hořčici, dochutíme octem, pepřem a solí, přimícháme cibuli a pak do marinády dáme lusky.

  • 4

    Krůtí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme tuk a játra na něm 3 minuty za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Osmažená játra ochutíme oreganem, pepřem a solí. Necháme je mírně vychladnout.

  • 6

    Játra a lusky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu