Aurangabadské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zázvor celý
  • 250 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Fenykl sladký - hlíza
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Kokos sušený
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Pískavice řecké seno
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 hrst Ořechy Kešu
  • 10 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuře
  • 1 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 878 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 1082.8 mg
  • Vláknina 17426.9 mg
  • Vitamín A 17426.9 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mlýnku si rozemeleme kešu, koření, kokos a rozdrcenou rýži. Kuře pečlivě opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousíčky. Maso smícháme s rozemletou směsí a přidáme špetku soli. Vše necháme 30 minut stranou.

  • 2

    Cibuli zbavíme slupek, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Ty následně osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Poté přidáme kuřecí kousky a dalších 10 minut smažíme.

  • 3

    Zalijeme kokosovým mlékem, přidáme rajčata, zakryjeme pokličkou a necháme dusit, dokud směs nezměkne. Občas zamícháme. Ozdobíme koriandrem.

Komentáře k receptu