Závitky z kuřecího masa s žampiony a kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 294 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 64.5 mg
 - Draslík 1641.2 mg
 - Vláknina 11239.8 mg
 - Vitamín A 11239.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 303.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou, necháme je okapat a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Z kapusty odstraníme vnější listy, několik pěkných zdravých listů opatrně odebereme a krátce je celé povaříme v osolené vařící vodě. Listy pak necháme okapat. Suché rozložíme na pracovní plochu tak, aby vytvořily obdélníky velké přibližně jako plátky masa.
 - 
                                3
Zbylou kapustu opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na větší kousky.
 - 
                                4
Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, rozřízneme na větší plátky, které opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran prudce osmažíme. Potom vyjmeme a položíme na kapustové listy. Žampiony rovnoměrně rozprostřeme na maso, listy s masem stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky nebo pevnou nití.
 - 
                                5
Nakrájenou kapustu krátce podusíme ve výpeku po smažení masa, zalijeme vývarem a promícháme.
 - 
                                6
Do pekáče rozložíme směs z pánve, přidáme závitky, pekáč přikryjeme a pokrm pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů. Potom pekáč odkryjeme a pečeme ještě 5 až 10 minut.
 - 
                                7
Upečené závitky nakrájíme na plátky, zeleninu ochutíme pepřem a solí. Maso podáváme samostatně na talířích s listy kapusty, zeleninu v misce.