Diplomatické kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 317 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 217.5 mg
  • Draslík 503.2 mg
  • Vláknina 7315.3 mg
  • Vitamín A 7315.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kuře rozporcujeme a důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na tenké kolečka nakrájený česnek. Na česnek ihned poklademe porce kuřete a zprudka po obou stranách opečeme. Musíme dávat pozor, aby se nám česnek nepřipálil. Do pánve přidáme ještě na silnější kolečka nakrájenou mrkev. Vše zamícháme, zalijeme 2 dl vody a pod poklici dusíme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vybereme, šťávu vysmahneme na tuk, který zahustíme moukou, spolu zapražíme. Zalijeme 1 dl teplé vody a přivedeme k varu. Nakonec do šťávy přilijeme bílé víno, dochutíme solí, pepřem a kari kořením. Šťávu ještě povaříme asi 2 minuty a stáhneme z ohně.

  • 3

    Porce masa rozložíme na jednotlivé talíře, přelijeme připravenou šťávou a jídlo s vhodnou přílohou servírujeme.

Komentáře k receptu