Fagottini plněné holubem s omáčkou z vína
Suroviny
- 80 g Brambory
- 60 g Cibule
- 40 g Játra husí
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mrkev kořen
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 200 g Fenykl obecný
- 30 g Víno portské
- 5 g Tymián čerstvý
- 100 ml Víno červené
- 100 ml Vývar zeleninový
- 30 ml Víno portské
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Holub
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- 3 polévková lžíce Celer řapíkatý
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1210 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 55 g
- Sodík 1268 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 684.3 mg
- Draslík 1525.9 mg
- Vláknina 48096.5 mg
- Vitamín A 48096.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykl nakrájíme a uvaříme v páře. Holuba očistíme, osolíme a opepříme. Uvaříme brambory,zeleninu nakrájíme podusíme na oleji přidáme holuba, rozinky a podlijeme červeným vínem. Vaříme 12-13 minut. Holuba vykostíme a maso umeleme; promícháme se šťávou z jeho varu a rozmačkanou bramborou; osolíme a opepříme, přidáme tymián. Zaděláme těsto a necháme ho odpočinout. Z těsta vyválíme plát a nakrájíme ho na čtverečky o straně 3 cm. Naplníme malým množstvím směsi z holuba a strany spojíme, aby vznikl balíček — fagottino. Husí játra osmahneme na horké pánvi, aby se odtučnila, a šťávu z nich zředíme portským a vroucím vývarem; rozmixujeme, aby se utvořil krém, a osolíme.
-
2
Fagottini uvaříme, podáváme na vrstvě vlahého nakrájeného fenyklu ochutíme je máslem a polijeme omáčkou z portského a husích jater.