Zelné listy s husí nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 11 g
- Sodík 874 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 71.8 mg
- Draslík 250.4 mg
- Vláknina 6456.7 mg
- Vitamín A 6456.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávku zelí omyjeme, odloupneme povadlé listy, vybereme šest větších zdravých listů, spaříme je v horké vodě a necháme okapat. Dalších šest listů nakrájíme nadrobno, cibuli také nadrobno, vložíme do mísy, přidáme dušenou rýži, bešamel a paštiku z husích jater. Přidáme ještě vejce a vše spolu důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Tuto nádivku rovnoměrně rozdělíme na zelné listy, zabalíme do závitků a ovážeme gázou. Závitky nepřevazujeme nití, rozřízly by se. Závitky vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 10 minut.