Játra z husy na jablkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra husí
  • 50 g Majoránka čerstvá
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 663.8 mg
  • Draslík 750.9 mg
  • Vláknina 6404.5 mg
  • Vitamín A 6404.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z jater z husy oddělíme tuk, oddělíme od sebe jejich přirozené poloviny a vložíme do síta. Opláchneme je pod studenou vodou. Ponecháme okapat a osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř, ve směsi obalíme játra.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jablka omyjeme, oloupeme z nich slupku a odstraníme jádřince. Nakrájíme jablka na plátky silné asi 0,5 centimetru.

  • 3

    Na hlubší pánev vložíme 2 lžíce sádla a něm osmažíme cibuli. Osmaženou cibuli vyndáme a necháme ji okapat. Do pánve přidáme 1 lžíci sádla, jablka a opékáme je. Opečená jablka také vyndáme z pánve.

  • 4

    Přidáme do pánve ještě zbytek sádla a játra, která 5 minut zprudka opékáme. Po opečení je posypeme majoránkou. Játra vyjmeme a na připečeniny na pánvi vlijeme bílé víno a vaříme, dokud nezhoustne.

  • 5

    Krajíce chleba opečeme v toastovači. Hotové toasty obložíme opečenými játry, která jsme pokrájeli na plátky, dále plátky opečených jablek a cibule. Krajíce pokapeme lžící vypečené šťávy. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu