Paštika z vepřového masa a husích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 15 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 160.1 mg
- Draslík 99.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 640.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra a maso umeleme na velmi jemno.
-
2
Přidáme rum, žloutky, sůl, okořeníme a důkladně promícháme. Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme do tří čtvrtin masovou směsí a zakryjeme plátky slaniny.
-
3
Zakryjeme a ve vodní lázni vaříme asi 90 minut. Necháme dobře ztuhnout.
-
4
Vychladlou paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.