Dušená husí krev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 9 g
- Sodík 96923 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 475.4 mg
- Vláknina 14295 mg
- Vitamín A 14295 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krev, kterou jsme zachytili doma, bývá tekutá, protože jsme ji kvedlali. V obchodě se prodává krev sražená. Krev musíme řádně prohlédnout, aby neobsahovala peříčka. Krev v kuse opláchneme na cedníku. Následně ji rozsekáme anebo umeleme.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli, okořeníme, přidáme krev a mícháme tak dlouho, až nám krev ztuhne. Rozkrojíme větší kousek, zda není krvavý. Krev můžeme také nastavit žemlí pokropenou mlékem, je pak chutnější.
-
3
Jako přílohu podáváme chléb nebo brambory a zelí.