Kachní Terazzini

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Těstoviny Fusilli
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Rajčata
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.34 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 649.4 mg
  • Vláknina 5359.2 mg
  • Vitamín A 5359.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kachní prsa nakrájíme na nudličky, vložíme spolu s nasekanou cibulí a celerem na rozpálené máslo. Vše orestujeme, osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou do měkka.

  • 2

    Poté přidáme očištěné žampiony, keré jsme pokrájeli na plátky, těstoviny a necháme táhnout do změknutí těstovin. Hotovou směs urovnáme do pekáčku.

  • 3

    Smetanu promícháme s moukou, hořčicí, přidáme nasekanou petrželku, tymián, majoránku, vše krátce povaříme a nalijeme na směs v pekáčku. Povrch posypeme strouhankou, obložíme plátky rajčat a zapečeme v troubě do zlatova.

  • 4

    Pokrm ozdobíme lístky celeru.

Komentáře k receptu