Kachní Terazzini
Suroviny
- 600 g Kachní prsa
- 100 g Žampiony čerstvé
- 150 g Těstoviny Fusilli
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice kremžská
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Rajčata
- 1 hrst Strouhanka
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.34 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 16 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 142.5 mg
- Draslík 649.4 mg
- Vláknina 5359.2 mg
- Vitamín A 5359.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kachní prsa nakrájíme na nudličky, vložíme spolu s nasekanou cibulí a celerem na rozpálené máslo. Vše orestujeme, osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou do měkka.
-
2
Poté přidáme očištěné žampiony, keré jsme pokrájeli na plátky, těstoviny a necháme táhnout do změknutí těstovin. Hotovou směs urovnáme do pekáčku.
-
3
Smetanu promícháme s moukou, hořčicí, přidáme nasekanou petrželku, tymián, majoránku, vše krátce povaříme a nalijeme na směs v pekáčku. Povrch posypeme strouhankou, obložíme plátky rajčat a zapečeme v troubě do zlatova.
-
4
Pokrm ozdobíme lístky celeru.