Kachna se žampiony a šalotkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1314 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 121 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 5.7 mg
- Draslík 150.3 mg
- Vláknina 1363.2 mg
- Vitamín A 1363.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou kachnu osolíme a opepříme. Pečeme ji pod pokličkou v troubě téměř doměkka za občasného polévání vypečenou šťávou. Podle potřeby můžeme podlít trochou horké vody.
-
2
Oloupanou mrkev nastrouháme na nudličky, očištěné žampiony nakrájíme na plátky a spolu s očištěnými šalotkami osmažíme na slanině.
-
3
Když je maso téměř měkké, odstraníme pokličku, přidáme osmaženou zeleninovou směs a za občasného podlévání vínem a přelévání šťávou dopečeme doměkka.