Kachní prsa s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kachní prsa
  • 150 g Anglická slanina
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Párky Frankfurtské
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 816 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 95.8 mg
  • Draslík 776 mg
  • Vláknina 13868.2 mg
  • Vitamín A 13868.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si všechny suroviny. Cibuli nakrájíme na drobno, fazole s rajčaty scedíme a smícháme dohromady. Kachní maso nakrájíme na plátky, slaninu na nudličky.

  • 2

    Rozpálíme velkou pánev a nalijeme do ní olej. Párek na oleji osmahneme ze všech stran. Poté jej z pánve vyjmeme a na oleji osmahneme slaninu a kachní maso.

  • 3

    Po dvou minutách přidáme do pánve cibuli a prolisujeme do ní česnek. Za stálého míchání smažíme dvě minuty a přidáme rajčata s fazolemi. Za stálého míchání pokračujeme ve vaření dalších pět minut.

  • 4

    Mezitím si pokrájíme párek na kousky a přidáme ho do pánve. Vše ochutíme solí, pepřem a tymiánem dle vlastní chuti. Po pěti minutách vše rozdělíme do talířů a podáváme.

Komentáře k receptu