Zadělávaná kachna
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Kachna mražená
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1355 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 122 g
 - Sodík 150 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 3.9 mg
 - Draslík 392.2 mg
 - Vláknina 15391 mg
 - Vitamín A 15391 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou kachnu naporcujeme, osolíme, mírně podlijeme vodou a upečeme na sádle za stálého podlévání.
 - 
                                2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme 250 ml vody. Přidáme rajčatový protlak, nasekaný česnek, pepř, bobkový list, sůl, povaříme a procedíme na maso. Dusíme, až maso změkne. Pokrm podle chuti okyselíme a osladíme.