Kachna ve vinné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1266 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 113 g
 - Sodík 452 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 48.4 mg
 - Draslík 321.8 mg
 - Vláknina 4335.2 mg
 - Vitamín A 4335.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou kachnu naporcujeme a osolíme.
 - 
                                2
Do kastrolu vsypeme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět. Vložíme porce kachny, opečeme po všech stranách a vyjmeme.
 - 
                                3
Do výpeku přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a očištěnou, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Zalijeme vínem, vložíme porce kachny a pod pokličkou dusíme doměkka. Chvíli před koncem dušení pokličku odstraníme.
 - 
                                4
Měkké maso vyjmeme a zeleninu prolisujeme sítem. Zalijeme smetanou rozšlehanou s hladkou moukou a povaříme.
 - 
                                5
Porce kachny upravíme na talíře a přelijeme vinnou omáčkou.
 - 
                                6
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.