Tagliatelle s divokou kachnou na bylinkách
Suroviny
- 300 g Těstoviny Tagliatelle
 - 1600 g Kachna divoká
 - 500 ml Víno bílé
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Fenyklová semínka
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 balení Pyré rajčatové
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Marantový škrob
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 438 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 208.1 mg
 - Draslík 922.5 mg
 - Vláknina 7389.7 mg
 - Vitamín A 7389.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme a oloupeme mrkev, pórek, celer i cibuli, vše nakrájíme na kostičky. Vykuchané a očistěné kachny omyjeme, papírovou utěrkou osušíme. V tlakovém hrnci rozpálíme olivový olej a kachny spolu se zeleninou na něm osmahneme. Poté vše podlijeme bílým vínem a rajčatovým pyré.
 - 
                                2
Krátce povaříme a přilijeme kachní vývar. Necháme ještě krátce projít varem, poté tlakový hrnec uzavřeme pokličkou a nastavíme na stupeň vaření. Podle velikosti kachen vaříme 20 - 25 minut.
 - 
                                3
Poté necháme hrnec odpařit a děrovanou naběračkou kachny vyjmeme. Krátce je opláchneme studenou vodou, vykostíme, maso udržujeme v teple.
 - 
                                4
Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Do kachního vývaru vložíme čerstvé bylinky, povaříme do zhoustnutí. Ze zhoustlé omáčky vyjmeme bylinky, omáčku přes sítko prolisujeme a podle potřeby zahustíme marantovým škrobem.
 - 
                                5
Uvařené Tagliatelle scedíme, necháme okapat a upravíme na nahřáté talíře. K těstovinám přidáme kachní maso, přelijeme omáčkou. Posypané fenyklovými semínky a strouhaným Parmezánem podáváme.