Pečená kachna se zelím a bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1923 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 142 g
 - Sodík 228 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 98 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1197.2 mg
 - Vláknina 21318.4 mg
 - Vitamín A 21318.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 97.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den před pečením kachnu potřeme solí a kmínem. Kachnu druhý den dáme do pekáče, lehce podlijeme vodou a pečeme 4 hodiny při 140°C.
 - 
                                2
Během pečení připravíme zelí. Hlávku nakrájíme na proužky. Na kachním sádle (můžeme využít výpeček z kachny) opečeme cibulku nakrájenou nadrobno. K cibulce přidáme zelí, kmín, pepř, sůl a cukr dle vlastní chuti. Podusíme doměkka, zahustíme octem, moukou a dáme stranou.
 - 
                                3
Brambory uvaříme ve slupce doměkka v osolené vodě. Měkké brambory oloupeme, nakrájíme a přidáme jako přílohu ke kachně a zelí.