Pečená kachna se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 181 g
 - Sodík 239 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 127.2 mg
 - Draslík 450.1 mg
 - Vláknina 4476.7 mg
 - Vitamín A 4476.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony, očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Mrkve oškrábeme, omyjeme, nahrubo nastrouháme, cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                3
Kachnu omyjdeme, osušíme, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme pivem s trochou vody, přikrytou pečeme v troubě. V průběhu pečení kachnu občas polejeme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm připravenou cibuli, žampiony a mrkev.
 - 
                                5
Téměř měkkou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme ji, vrátíme zpět, přidáme k ní osmaženou zeleninu a houby, dopečeme ji doměkka.
 - 
                                6
Porce kachny se zeleninovo-houbovou směsí rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s opečenými bramborami.