Kachna plněná houbami
Suroviny
- 600 g Bramborové noky
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 500 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 100 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Solamyl
 - 1 ks Kachna domácí
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 672 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 211.9 mg
 - Draslík 491 mg
 - Vláknina 4389.5 mg
 - Vitamín A 4389.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěné žampiony, nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a 5 minut za stálého míchání opékáme. Pánev odstavíme, mimo plotnu vmícháme do hub rozšlehaná vejce a sekanou zelenou petrželku.
 - 
                                2
Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, ze všech stran (i zevnitř) důkladně osolíme, naplníme houbovou náplní a zašijeme.
 - 
                                3
Pečeme v pekáči na sádle bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.
 - 
                                4
Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a vypečený tuk necháme vysmahnout. Polovinu sádla slijeme do hrnku, do zbylé poloviny v pekáči nalijeme vodu s rozmíchaným Solamylem, chvilku povaříme.
 - 
                                5
Upečenou kachnu zbavíme nití a rozdělíme na porce. Podáváme s bramborovými noky, přelitými vypečenou zahuštěnou šťávou.