Rouenská kachna
Suroviny
- 100 g Kachní drůbky
 - 1000 g Kachna domácí
 - 200 g Veka
 - 800 g Bramborový knedlík
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 30 ml Koňak
 - 100 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 0.5 kávová lžička Solamyl
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 929 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 366 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 200.4 mg
 - Draslík 315.5 mg
 - Vláknina 685.6 mg
 - Vitamín A 685.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachní drůbky třikrát umeleme s cibulí, přidáme veku namočenou v mléce, muškátový oříšek, majoránku, vejce, pokropíme koňakem, osolíme, opepříme, vše důkladně promísíme a necháme chvíli odležet.
 - 
                                2
Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, ze všech stran (i zevnitř) důkladně osolíme, naplníme nádivkou a zašijeme.
 - 
                                3
Poté ji vložíme do pekáče, přelijeme sádlem a ve středně vyhřáté troubě pečeme bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.
 - 
                                4
Kachnu vyjmeme z pekáče a tuk vysmahneme. Polovinu tuku slijeme, zbylý tuk s vypečenou šťávou zahustíme Solamylem rozmíchaným v 1 dl vody. Chvilku povaříme, případně přisolíme.
 - 
                                5
Kachnu zbavíme nití a naporcujeme. Na talíře narovnáme bramborové knedlíky, které přelijeme šťávou, přidáme porci kachny slabě přelité čistým tukem a podáváme.