Kachna italská
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 500 g Rajčata
 - 250 g Špagety
 - 150 g Šunka uzená
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Solamyl
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kachna mražená
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1859 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 162 g
 - Sodík 983 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 170.2 mg
 - Draslík 276.3 mg
 - Vláknina 2261.2 mg
 - Vitamín A 2261.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme rajčata. Křížem na nich nařízneme slupku, spaříme je ve vroucí vodě, oloupeme, překrájíme na čtvrtky a vymačkáme.
 - 
                                2
V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme rajčata s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme na kraji plotny „táhnout“ po celou dobu pečení kachny. Nevaříme!
 - 
                                3
Špagety uvaříme v osolené vodě s 1 lžící oleje. Uvařené propláchneme studenou vodou a dáme okapat. Šunku nakrájíme na kostičky, nastrouháme sýr, špagety překrájíme, přidáme vejce, špetku soli a pepře a vše promícháme.
 - 
                                4
Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, ze všech stran důkladně osolíme, naplníme špagetovou nádivkou a zašijeme. Kachnu dáme do pekáče, přelijeme sádlem a ve středně vyhřáté troubě pečeme bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.
 - 
                                5
Hotovou kachnu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, polovinu sádla slijeme do hrnku, šťávu zalijeme trochou vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.
 - 
                                6
Z kachny odstraníme nitě a rozdělíme ji na porce, které položíme na talíř, obložíme nakrájenou nádivkou a přelijeme vypečenou šťávou.
 - 
                                7
Na porce navršíme rajčata a posypeme petrželkou. Jinou přílohu nepodáváme.